Ing. Marie Koblihová
Ing. Marie Koblihová je odbornou lektorkou v oboru hotelnictví a gastronomie. Je absolventkou Vysoké školy hotelové v Praze, kde studovala obor hotelnictví a lázeňství. Již při studiu získala rozsáhlou praxi v oblasti cateringu, navíc má za sebou bohatou zahraniční zkušenost z Irska, Anglie či Mexika. Za jednu z největších zkušeností považuje spolupráci s Gordonem Ramsym v roce, kdy pro pražský hotel Hilton získal michelinskou hvězdu. V Mexiku si osvojila otevřenost, vřelost a vstřícnost, která působí na zákazníky i zaměstnance jako neobyčejné kouzlo. V Londýně se z řadové pozice obsluhy v typické britské restauraci stala vedoucí směny a posléze vedoucí celé restaurace. V současné době se věnuje zvyšování kvality hotelových a restauračních služeb, pohybuje se ve vzdělávání pracovníků hotelů a restaurací v rámci České republiky. Jako příklad může sloužit exkluzivní hotel Augustiniánský dům v Luhačovicích. V rámci školení se zabývá jak měkkými, tak tvrdými dovednostmi. Svým „posluchačům“ se snaží předávat jednoduché pravidlo: pro každé zařízení je důležité produkovat zisk. Díky spokojeným zákazníkům ho lze generovat v každém zařízení. Tajemstvím úspěchu je komunikace a budování vztahu se zákazníkem, perfektní znalost vlastního zařízení, jeho předností a umění prodat. Základem je aktivní prodej a použití principů upsellingu a crossellingu. To vše navíc vyžaduje precizní organizaci a týmovou spolupráci. Žije podle hesla: „If you can dream it, you can do it“.